Concediu în Grecia: Turiștii vor fi testati aleatoriu la intrarea în țară

Potrivit site-urilor oficiale ale guvernului de la Atena turiștii care intră în Grecia sunt supuși unor teste rapide în mod aleatoriu. Informația contrazice comunicatul Ambasadei României la Atena și declarațiile MAE de miercuri, care a anunțat că toți turiștii care ajung în Grecia vor fi supuși unor astfel de teste.

Concret, NU  toți turiștii care intră în Grecia vor fi testați, ci autoritățle vamale selectează la întâmplare, pe baza unui sistem EVA, turiști pe care îi supun unor teste rapide.

 "Fiecare călător care ajunge în Grecia, indiferent de certificatul aflat în posesia sa, poate fi supus unui control aleatoriu de sănătate. Dacă sunteți selectat, vă rugăm să rețineți că screeningul este obligatoriu. În caz de refuz, autoritățile își rezervă dreptul de a refuza intrarea în țară. Selecția se face printr-un sistem de eșantionare țintit "EVA" utilizat și în vara anului 2020", este informația disponibilă pe site-ul travel.gov.gr.

"Călătorii care sosesc în Grecia sunt supuși testelor de antigen RAPID la porțile de intrare pentru indivizi selectați pe baza unui sistem de eșantionare, bazat pe sistemul "EVA". - arată același site oficial.