COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol la Cluj

ANM a emis o atenţionare Cod Portocaliu de ninsori abundente şi viscol în zonele montane din zece judeţe, printre care și Cluj.

Astfel, pentru perioada 30 noiembrie, ora 23 - 01 decembrie, ora 11, va fi în vigoare un Cod Portocaliu de ninsori și viscol. În nordul Carpaţilor Orientali, local în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar la altitudini de peste 1.500 m, rafalele vor depăşi 75-85 km/h şi va fi viscol.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod Portocaliu sunt: Cluj, Satu Mare, Maramureş, Suceava, Bistriţa Năsăud, Mureş, Sălaj, Bihor, Alba şi Caraş Severin.

Totodată, pentru intervalul 30 noiembrie, ora 20 - 01 decembrie, ora 16, meteorologii au emis și un Cod Galben - în zona montană și submontană va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 și 65 km/h. La altitudini de peste 1.700 m, rafalele vor depăși 85...95 km/h, viscolind ninsoarea. Potrivit meteorologilor, până în dimineața zilei de 1 decembrie, astfel de fenomene se vor semnala și în regiunile nord-vestice.

ANM