CNCAV: Vaccinul Johnson & Johnson este sigur şi eficient

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că, vaccinul Johnson&Johnson este sigur și eficient, ca urmare a concluziilor Agenţiei Europene a Medicamentului.

"Combinaţia între apariţia unor cheaguri de sânge şi trombocite scăzute din sânge este foarte rară, iar beneficiile generale ale vaccinului COVID-19 Janssen, produs de compania Johnson & Johnson, în prevenirea COVID-19, sunt mai mari decât riscurile de reacţii adverse", a precizat Agenţia Europeană a Medicamentului, marți, când a concluzionat că vaccinul poate fi folosit în continuare în Uniunea Europeană.

"Raportul risc-beneficiu pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania Johnson&Johnson, denumit 'COVID-19 Vaccine Janssen', rămâne nemodificat – beneficiile vaccinării împotriva COVID-19 depășesc riscurile efectelor adverse", informează CNCAV, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a platformei RO Vaccinare.

De asemenea, CNCAV a mai menţionat că, afecţiunile au apărut mai frecvent la persoanele sub vârsta de 60 de ani.

"Aceste afecțiuni au fost întâlnite mai frecvent la persoane cu vârstă sub 60 ani, majoritar femei, în primele 3 săptămâni de la vaccinare. Până la acest moment nu au fost identificați factori de risc care să predispună la apariția acestor evenimente", transmite CNCAV.