Clujul, pe primul loc la Educație: Cea mai mare rată de promovabilitate la examenul de Bacalaureat

Clujul se află și anul acesta pe primul loc la nivel național în ceea ce privește rata de promovabilitate (85,1%) la Examenul de Bacalaureat. 8 elevi din Cluj-Napoca au promovat acest examen cu notă maximă și urmează a fi premiați de către Primăria și Consiliul local, în cadrul unei festivități, alături de elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională.

“Felicitări elevilor, părinților, profesorilor și Inspectoratului Școlar Județean pentru rezultatele obținute în acest an la examenul de Bacalaureat! Administrația locală va continua să sprijine și să investească în învățământul clujean, astfel încât elevii să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a se putea dezvolta.

Anul acesta, la Cluj-Napoca investiția de la bugetul local în educație este una record: 40 mil Euro. Subliniez încă o dată: investiția în educație este cea mai sigură investiție din lume întrucât este lipsită de grija falimentului. În fiecare an, în Cluj-Napoca, 20% din impozitele și taxele locale sunt reinvestite în infrastructura educațională, cât și în politici publice pentru elevi și studenţi”, a transmis Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.