Clujul, în primele 10 orașe din Europa în materie de calitate a vieții. Boc, la Napoca Live: Clujenii fac diferenţa. Există capacitate de a lucra împreună

Ultimul raport publicat recent de Comisia Europeană cu privire la calitatea vieții în orașele europene plasează Municipiul Cluj-Napoca în primele 10 din Uniunea Europeană, alături de orașe din Elveția, Danemarca, Olanda, Polonia, Germania și Portugalia - anume: Zurich, Copenhaga, Groningen, Gdansk, Leipzig, Stockholm, Geneva, Rostock, Braga.

Din cele 83 orașe cuprinse în raportul U.E., percepția asupra calității vieții în Cluj-Napoca a înregistrat una dintre cele mai mari creșteri față de acum 5 ani, Clujul fiind depășit de doar două orașe din Polonia.

“Ce este important de ştiut este că acest top este făcut exclusiv de către oameni care nu au o legătură cu Clujul. Este făcut de UE care are mecanismele proprii de selecţie, interviu, evaluare. E o reconfirmare a progresului pe care Clujul îl face. Asta se întâmplă datorită oamenilor de aici. Ei sunt cei care fac diferenţa prin atitudinea pe care o au, respect, toleranţă, ospitalitate, prin faptul că sunt implicaţi în proiecte comunitare, avem dezvoltare în diferite domenii, fiecare oricât de diferit ar fi, trage pentru Cluj. Cea mai importantă valoare adăugată a Clujului este capacitatea de a lucra împreună. Cât timp vom reuşi să menţinem această capacitate de a lucra împreună, această comunitate va fi de neclintit. Sunt acela care promovează politici care să unească şi să nu dezbine oamenii, promovez politici care să ajute pe fiecare în cadru legal, pun accent pe solidaritate şi pe sprijinul dintre oameni. Clujenii fac diferenţa, atitudinea, capacitatea de a fi toleranţi şi de a pune Clujul pe primul loc indiferent de locul de muncă pe care îl au”, a declarat Primarul Clujului, Emil Boc, la o emisiune de la Napoca Live, moderată de Sandu Mureşan.

VEZI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ.

Sursa foto: Municipiul Cluj-Napoca/Facebook