Clujul devine kilometrul zero al testerilor din Europa Centrală și de Est. Începe Romanian Testing Conference

Peste 400 de testeri și speakeri de pe 3 continente se reunesc săptămâna aceasta în România, la Cluj-Napoca, la cel mai important eveniment de profil din Europa Centrală și de Est, Romanian Testing Conference (RTC).

Evenimentul are loc în 16-17 iunie, iar timp de două zile testerii participă la zeci de workshopuri, prezentări și la o competiție de testare cu provocări inedite și creative.

În plus, ei au ocazia să se conecteze cu persoane pasionate de acest domeniu și au acces la specialiști internaționali de top care au ajuns în poziții cheie, fiind implicați în proiecte cunoscute în toată lumea.

După experiența conferinței online din timpul restricțiilor pandemice, de data aceasta evenimentul are loc atât online, cât și offline. Astfel, dintre cei peste 400 de testeri care vor lua parte la RTC 2022, aproximativ 250 de persoane vor fi prezente online, iar aproximativ 180 au optat pentru prezență fizică.

Învățare accelerată: teorie, practică și xTestathon, un concurs  cu elemente surpriză

Una dintre atracțiile ediției este competiția de testare în condiții speciale, chiar extreme pe alocuri, xTestathon.

„Ne bucurăm că putem să organizăm această ediție ca un fel de reîntoarcere la conferință, la comunitate, la comunicare liberă și la experiențe complexe.

Va fi o experiență continuă de două zile în care participanții trec prin învățarea și exersarea unui concept, sincronizarea la trendurile actuale și apoi un concurs amuzant și dinamic, unde pot sa aplice ceea ce au învățat”, afirmă Andrei Ghinescu, co-fondatorul Romanian Testing Conference.

Ce au în comun magia, șahul, filosofia și testingul?

Invitații și speakerii ediției din acest an experiențe diverse și abordează teme complexe, de mare interes.

Printre subiecte: cum pot testerii să abordeze provocările din fiecare etapă, care e viitorul test automationului, cum pot fi descoperite erorile care contează cu adevărat, care e modul în care diferiți utilizatori interacționează cu aplicațiile, cum pot fi adoptate tehnici de dezvoltare a unor produse mai bune.

În plus, participanții vor afla cum pot să evalueze corect experiența cu care se confruntă un utilizator înainte să testeze aplicația. De mare interes vor fi și discuțiile despre performanță în testing, siguranță online, precum și o temă vitală: cât bine și cât rău fac testerii, prin munca lor.

La RTC 2022 se va discuta despre ce principii și teorii din magie, filosofie și șah se aplică în testing, toate prezentate de experți internaționali cu zeci de ani de experiență în domeniu.

Romanian Testing Conference a ajuns la cea de-a 12-a ediție și are loc la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca în perioada 16-17 iunie 2022. Detalii AICI.