Clujul are și în acest an cele mai bune rezultate la Evaluarea Națională. Boc: 16 elevi au media 10

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a anunţat că 16 elevi din Cluj-Napoca au media 10 la Evaluarea Națională.

Rata de promovabilitate în urma afișării primelor note la examen este de 92,7%, situând Clujul pe primul loc la nivel național.

“Felicitări elevilor, părinților, profesorilor și Inspectoratului Școlar Județean pentru rezultatele obținute în acest an la examenul de Evaluare Națională. Îi asigur că administrația locală va continua să sprijine și să investească în sistemul preuniversitar de învățământ din Cluj-Napoca, astfel încât elevii clujeni să poată excela în continuare. Viitorul Clujului îl pregătim acum, prin investiția consistentă în educație! Anul acesta, la Cluj-Napoca investiția de la bugetul local în educație este una record: 40 mil Euro.

Ca în fiecare an, Primăria va premia elevii care obțin nota 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat în cadrul unei ceremonii speciale”, a transmis Boc.

Investițiile de la bugetul local și proiectele cu finanțare europeană asigură calitatea infrastructurii educaționale și a procesului educațional din Cluj-Napoca. La nivelul municipiului există numeroase politici publice pentru încurajarea studiului și performanței:

- clusterul de educație C-EDU -  un instrument colaborativ de lucru între ecosistemul educațional și administrația publică;

- Fondul de inovare și experiment (FIX) Cluj;

- burse școlare;

- gratuități pentru transportul public;

- programul „Școală după școală”;

- Gala de excelență „Zece pentru Cluj”;

- autobuze școlare: transport public dedicat elevilor din ciclul primar spre unitățile de învățământ, proiect votat de clujeni în cadrul procesului de Bugetare participativă;

- vouchere educaționale pentru pregătirea digitală a profesorilor;

- alocarea de sume în vederea achiziționării de ghiozdane și rechizite pentru copiii care provin din familii defavorizate.