Cluj: Peste 200 de liceeni cu rezultate bune la învăţătură vor experimenta viaţa de student la UBB

Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca le oferă unor elevi din judeţele Transilvaniei posibilitatea de a experimenta viaţa de student.

"Peste 200 de elevi din mai multe judeţe ale Transilvaniei vor putea experimenta viaţa de student la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) în cadrul Weekend-ului lung pentru liceeni organizat în perioada 22-25 septembrie 2022. Programul le este destinat liceenilor cu rezultate bune la învăţătură şi are menirea de a le oferi acestora un prim contact cu mediul universitar, cu viaţa de student, dar şi cu oferta educaţională a UBB. Liceenii participanţi vor fi cazaţi într-unul dintre căminele UBB, vor mânca la Cantina studenţească, vor participa la cursuri şi seminare interactive susţinute de cadrele didactice ale UBB, vor participa la diverse activităţi extracurriculare şi se vor bucura de o 'noapte a muzeelor UBB', organizată special pentru ei", se arată într-un comunicat trimis, marţi, de UBB.

Potrivit sursei citate, Weekend-ul lung pentru liceeni este deja la a zecea ediţie şi face parte dintr-o serie de activităţi educative şi interactive dedicate elevilor, organizate în perioada septembrie-noiembrie 2022 în cadrul proiectului intitulat "Sprijinirea accesului generaţiei born-digital la învăţământul superior prin măsuri adecvate de incluziune - Born2UBB", finanţat din Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat - FDI 2022, scrie Agerpres. 

"Ne bucurăm că putem să organizăm din nou la Cluj-Napoca acest program pentru elevi, de fapt le oferim o mostră de viaţă studenţească la cea mai mare universitate din România. În cei doi ani de pandemie programul a fost online şi nu credem că a fost o experienţă completă pentru elevii participanţi. La ediţia de anul acesta le-am pregătit o serie de surprize participanţilor. Vă putem divulga una dintre ele. Lect. Dr. Alexandru Stermin, de la Facultatea de Biologie, autorul volumelor 'Călătorie în jurul omului' şi 'Căzuţi din junglă', va avea o întâlnire interactivă cu elevii", se mai menţionează în comunicat.