Cluj-Napoca, primul oraş din România cu două baze sportive publice cu acces gratuit

Primăria Cluj-Napoca anunţă că municipiul este singurul oraş din România cu două baze sportive publice cu acces gratuit.

“Fie că ești din Cluj sau doar în vizită, intră pe http://www.sportinclujnapoca.ro și alege-ți sportul favorit pe care să-l practici în complexe sportive multifuncționale de nivel european. Primăria Cluj-Napoca vă invită la mișcare în Baza sportivă „La Terenuri” și Baza sportivă „Gheorgheni”. E fain la Cluj!”, a transmis Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Facilităţi Baza Sportivă "Gheorgheni":

  • Mini fotbal – 3 terenuri sintetice de mini fotbal, cu nocturnă și acces prin rezervare prealabilă;
  • Tenis – 3 terenuri sintetice de tenis, cu nocturnă și acces prin rezervare prealabilă;
  • Baschet – 2 terenuri sintetice de baschet, cu nocturnă și acces prin rezervare prealabilă;
  • Tenis cu peretele – 1 teren sintetic, fără nocturnă, cu acces prin rezervare prealabilă;
  • Badminton – 2 terenuri sintetice, cu acces liber, fără rezervare;
  • Beach Volei – 2 terenuri cu nisip; acces liber, fără rezervare.
  • Parc de aventură cu trasee prin copaci, pe frânghii și alte instalații.

Alte facilități exterioare: echipamente pentru exerciții fizice outdoor, aparate exerciții fizice pentru seniori, echipamente pentru căţărare și parkour, amfiteatru în aer liber; piste de alergare, biciclete sau role de agrement și role viteză, teren de paintball cu obstacole, parc de aventură, alei de promenadă și spații verzi.

Facilităţi interioare:

  • Piste de popice – 8 piste de popice, variantă sportivă de joc cu 9 popice, cu reguli specifice; acces prin rezervare prealabilă;
  • Tenis de masă – 8 meșe de tenis de masă; acces liber, fără rezervare;
  • Sală multifuncționala de 265mp, cu scaune pentru conferințe, serbări, evenimente ale ONG-urilor.

Proiectul Bazei Sportive "La Terenuri" cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber, precum tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă. Există terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness.

De asemenea, Baza Sportivă are o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum: squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic. Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați.

Amfiteatrul în aer liber prevăzut în proiect va putea fi utilizat sub formă de patinoar pe timpul iernii. Au fost făcute şi parcări auto şi facilităţi pentru biciclete.