Cluj-Napoca: A început FICT – Tema din acest an, “AI și Cartea”

Joi, 28 septembrie 2023, la Cluj-Napoca, a avut loc deschiderea Festivalului Internațional de Carte Transilvania. Festivalul Internațional de Carte Transilvania vine anul acesta cu discuții interesante, lansări de carte, iar ultima zi a acestei ediții este rezervată aproape în totalitate celor mici, transmit organizatorii festivalului, într-un comunicat de presă. Întregul program și detalii despre evenimente se găsesc pe site-ul FICT.

“Tematica din acest an este AI și Cartea. Vorbim despre tehnologie, digitalizare, inteligență artificială. Avem conferințe pe aceste teme. Avem o conferință specială AI și cartea, unde se va discuta despre cum poate fi integrată tehnologia în cultură. Avem conferință combinată cu tehnologie și sănătate: Este tehnologia amic sau inamic pentru sănătate? Sâmbătă vor fi prezenți roboți în curtea festivalului. Roboții vor fi de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" Cluj-Napoca. Duminică este pentru copii. Suntem entuziasmați. Festivalul este de ani de zile pe o coastă ascendentă. Încercăm să venim cu activități diversificate, să atragem lumea spre carte, să vedem că cititul poate fi un stălp, un punct de echilibru”, a declarat pentru Napoca Live, Bianca Tămaș, PR Manager FICT.

Toamna aceasta în Piața Unirii, la FICT vor avea loc 43 de evenimente. Dintre acestea, 21 sunt lansări de carte, 4 sunt întâlniri cu scriitori internaționali contemporani celebri (Guillermo Arriaga din Mexic, Dacia Maraini din Italia, David Machado din Portugalia și Dimitrios Kanellopoulos din Grecia), iar 4 sunt dezbateri pe tema digitalizării. Restul, până la 43, sunt diverse conferințe și dialoguri, toate având în centru cultura și viața. 

Având ca temă „AI și Cartea”, Festivalul Internațional de Carte Transilvania vine anul acesta cu dezbateri între unii dintre cei mai importanți specialiști din domeniu, care vor răspunde la întrebări pe care, poate, cu toții le-am avut și nu am știut cui să le adresăm.