Cîţu: Am prezentat un calendar al relaxărilor - 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ţinem de acest calendar

Premierul României, Florin Cîţu a precizat marţi că în următoarea şedinţă de Guvern vor fi adoptate măsurile de relaxare pentru data de 1 iunie.

"Am prezentat un calendar al relaxărilor - 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ţinem de acest calendar. În şedinţa următoare de Guvern, cred că şedinţa o să fie joi sau vineri, în acea ședință vom avea măsurile pentru 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm şi pentru celelalte perioade, vom ajusta acum. Am avut și discuţii cu cei care sunt afectaţi direct, vom îmbunătăţi unele dintre măsuri în funcţie de aceste discuţii", a declarat Florin Cîţu.

Florin Cîţu a mai spus că, întreaga campanie de relaxare merge mai departe.

"Obiectivul campaniei de vaccinare este acela de a elimina pandemia. Acea campanie de vaccinare pe care am făcut-o în ultima perioadă a avut rezultate. Valul trei am văzut că a dispărut - numărul de persoane de la ATI este acum la 600, scade de la 1600, numărul de persoane pozitive scade în fiecare zi. Avem aceste rezultate, nu avem niciun motiv să nu mergem cu această campanie de relaxare mai departe - 1 iunie, 1 iulie, 1 august", a precizat Premierul.