Cireșe, buchete de trandafiri, vinuri albe și Gingko biloba din producția proprie, în oferta USAMV Cluj-Napoca la evenimentul ”Strada Potaissa - Piața de flori altfel”

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca se bucură să-și anunțe participarea și la ediția din 2022 a evenimentului ”Strada Potaissa – Piața de flori altfel”, care va avea loc între 10-13 iunie.

La standul USAMV se vor putea găsi spre vânzare numeroase produse provenite din stațiunile proprii.

Astfel, oferta cea mai variată este din partea Stațiunii de Cercetare Horticolă (SCH), care va participa, între altele, cu buchete de trandafiri, mur, Gingko biloba și tuia la ghivece, mușcate (curgătoare, semicurgătoare, cascadă), dar și cireșe din livada proprie.

Vizitatorii vor avea ocazia să achiziționeze și vinurile albe produse la stațiunea USAMV Cluj-Napoca, Vinea Apoldia Maior - Eruditus, Docentus, Traminer Roz, Riesling Italian și Sauvignon Blanc, precum și ulei de floarea soarelui presat la rece, din producția de la Ferma Cojocna.

Evenimentul programat pe strada Potaissa este organizat de Asociația Daisler și se află la cea de-a șasea ediție, fiind însă prima dată când se va întinde pe durata a patru zile.

”Strada Potaissa - Piața de flori altfel” va fi deschisă între orele 10.00 - 22.00, iar accesul va fi liber. Anul trecut, Asociația Daisler a fost recompensată cu premiul special BATRA, pentru cel mai bun eveniment dedicat comunității. Totodată, în 2020, după debutul pandemiei, Strada Potaissa s-a transformat într-un magazin virtual cu livrare de plante și flori, într-un demers comunitar în care a fost implicată și USAMV Cluj-Napoca.