Cine vor fi noii parlamentari de la Cluj?

Echipa de parlamentari clujeni care va merge la București ar urma să fie formată din cinci liberali, trei USR-iști, trei social-democrați, doi UDMR-iști și un reprezentat de la AUR.

Numărătoarea paralelă a USR-PLUS Cluj a contabilizat voturile exprimate în 655 din totalul de 665 de secţii de vot din judeţ. Pentru județul Cluj sunt atribuite 10 locuri la Camera Deputaților și 4 la Senatul României.

PNL Cluj va trimite la București în Camera Deputaților pe  Radu Moisin,Sabin SărmașSorin Moldovan și Cristina Burciu. La Senat, PNL Cluj va fi reprezentat de  Adrian Oros..

USR PLUS a obținut 2 mandate de deputat , Oana Murariu și Viorel Băltăreţu, respectiv unul  la Senat, Cristian Bordei.

La Camera Deputaților PSD Cluj va fi reprezentat de medicul Patriciu Achimaș-Cadariu și Alexandru Cordoș. La Senat: Vasile Dâncu.

Liderul UDMR Cluj, Csoma Botond este cel ce va merge la Camera Deputaților, în timp ce în Senatul României va intra Laszlo Attila, fiind la al treilea mandat de senator.

Surpriza alegerilor parlamentare 2020: AUR (Alianța pentru Unirea Românilor). Primul pe lista de candidați ai AUR Cluj la Camera Deputaților este Ilie Alin Coleșa:

Numărătoare paralelă USR-PLUS Cluj:

PNL - 32,45%

USRPLUS - 23.47%

PSD -13,59%

UDMR -11.94%

AUR - 5,54%

PMP -4,01%

PRO România -3,36%

De precizat că mai pot apărea schimbări după afișarea rezultatelor finale și redistribuirea voturilor celor care nu au fost printre preferințele alegătorilor și au strâns sub 5%.