Cine sunt cei mai bogați 10 oameni din România

Locul 1: Daniel Dines, 7,7 mld. lei. Daniel Dines a fondat în 2005 împreună cu Marius Tîrcă compania de softare UiPath care dezvoltă și vinde tehnologie Enterprise Robotic Process Automation (RPA), roboții software creați de companie fiind programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberandu-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

Locul 2: Dragoș și Adrian Paval, 7,5 mld. lei. Compania Dedeman, deținută de frații Dragoș și Adrian Paval, a cunoscut în 2019 o creștere a cifrei de afaceri de 13,7%, fiind al șaselea an consecutiv în care afacerile au crescut cu un miliard de lei.

Locul 3: Ion Țiriac, 6 mld. lei. Ion Tiriac continuă să-și crească afacerile, dar nu stă prea departe nici de arena sportivă.

Locul 4: Anastasia Soare, 2,3 mld. lei. Anastasia Soare pierde o parte din imperiul construit de-a lungul ultimelor doua decenii, dar își păstrează "corona" și supremația din "Regatul Sprâncenelor".

Locul 5: Zoltan Teszari, 1,9 mld. lei. RCS & RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, a rezistat crizei COVID-19, fără să sufere lovituri majore. Investițiile masive din ultimii ani au asigurat stabilitatea afacerii și au generat un profit record în 2019.

Locul 6: Radu Dimofte, 1,5 mld. lei. Pandemia a schimbat modul în care trăim și viziunea asupra lumii într-un timp extrem de scurt. Primii care au experimentat puterea distructivi fost antreprenorii din industria HoReCa

Locul 7: Andrei Diaconescu și Victor Capitanu, 1,4 mld. lei. Sunt printre cei mai importanți antreprenori români din industria de real estate. Răbdarea, disciplina, perseverența și curajul reprezintă doar câteva dintre elementele care le-au pavat calea spre succesul de care se bucura astăzi.

Locul 8: Familia Talpeș, 1,4 mld. lei. Bitdefender, unul dintre cei mai mari producatori de soluții de securitate cibernetică la nivel global își schimbă strategia în perioada pandemiei și se implică activ în problemele comunității.

Locul 9: Anca Vlad, 1,3 mld. lei. Grupul Fildas-Catena, deținut de Anca Vlad, cea mai puternică femeie din business-ul românesc, a raportat în anul 2019 un record al afacerilor.

Locul 10: Iulian Dascălu, 1,2 mld. lei. Iulian Dascalu și-a construit un imperiu în domeniul imobiliarelor, iar povestea sa este descrisă de proiectele Iulius pe care le dezvolta de mai bine de doua decenii.