CFR Călători are un nou director general

Începând cu data de 20 aprilie, conducerea companiei CFR Călători va fi preluată de Ovidiu Vizante, anunţă Ministerul Transporturilor.

Din luna februarie 2020 la conducerea CFR Călători a fost Dan Costescu. Ministerul Transporturilor spune că este nevoie de un nou început pentru companie și de o revitalizare a imaginii acesteia. Dan Costescu a pus un mesaj pe Facebook unde spune că a decis să facă o schimbare și să se despartă de CFR Călători.

"CFR Călători are nevoie de o viziune de dezvoltare modernă, adaptată acestui deceniu. Transportul feroviar trebuie să redevină atractiv pentru români și trebuie să poată reprezenta o alternativă ecologică la transportul auto. Bugetul alocat în 2021 pentru investiții în infrastructură feroviară este de 4,2 miliarde lei. Dezvoltarea CFR Călători trebuie și ea să țină pasul cu dezvoltarea căilor de rulare", potrivit MTI.

De asemenea, Ministerul Transporturilor a spus despre Ovidiu Vizante că, absolvent al unui master în transport și logistică la Universitatea Politehnică București, a lucrat în domeniul feroviar atât în companii private, cât și în sistemul public, când a activat ca manager de trafic la regionala Brașov a CFR S.A.

Dan Costescu, cel care din anul 2020 a fost la conducerea CFR Călători a postat un mesaj pe contul de Facebook.

"V-am obișnuit sa împărtășesc cu voi pașii pe care i-am gândit sau făcut in ultima perioadă. Astăzi am decis sa fac o schimbare in plan profesional si sa mă despart de un loc în care am pus mult suflet in ultimul an, CFR Calatori.

A fost o perioada foarte intensa in care prioritățile mele au fost dezvoltarea companiei si protejarea colegilor mei. Am avut susținerea echipelor din companie si minister pentru aceasta lupta la baioneta cu pandemia si cu problemele care apar zilnic într-o asemenea companie.

Vine însă momentul în care iți dorești mai mult decât poți face în prezent si in care o schimbare este obligatorie.

Le doresc colegilor mei ceferiști succes in continuare si sa poată mențină cursul de dezvoltare si modernizare a companiei, de creștere a ponderii transportului feroviar, așa cum o fac toate companiile feroviare europene.

Multa bafta CFR Calatori".