Certificatul de vaccinare nu pune probleme de discriminare

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, a afirmat, joi seară, că statele europene folosesc cu succes certificatul verde, inclusiv pentru angajaţii din anumite domenii, iar mai multe instanţe au arătat că nu este vorba despre discriminare.

Asztalos Csaba consideră că este vorba despre voinţă politică pentru impunerea instrumentului care ar putea duce la stoparea pandemiei, având în vedere că trăim o realitate dură, iar oamenii mor lângă noi. 

”Cel puţin de 5-7 luni trebuia să avem certificatul verde.Nu suntem într-o situaţie de discriminare”, a afirmat, joi seară, la Digi 24, Asztalos Csaba, preşedintele CNCD referind-se la certificatul verde. 

Acesta a adăugat că mai multe instanţe din Europa au arătat că nu este vorba despre discriminare, fiind vorba despre salvarea populaţiei.

”Dacă acest instrument a fost folosit cu succes în 20 de state din Uniunea Europeană nu e o problemă de discriminare, ci e o problemă de voinţă politică. Până la urmă realitatea este dură (...) realitatea este că noi trăim într-o societate în care lângă noi mor oameni, îi cunoaştem sau mai puţin, nu sunt doar cifre, sunt nişte tragedii. Şi cei care supravieţuiesc rămân cu nişte probleme şi sechele pe termen lung”, a afirmat preşedintele CNCD.