Centura Metropolitană rămâne fără sursa de finanţare din PNRR. Boc: Începeam proiectul mai repede dacă exista şi această finanţare

Emil Boc a declarat în cadrul emisiunii de la Napoca Live, Talk Show Direct cu Lucian Danciu, faptul că din cele două surse posibile de finanțare pentru Centura Metropolitană a rămas doar una.

„Noi am făcut în locul ministrului Drulă, a ministerului de Transporturi, partea de Centură. Toată lumea știe că ei trebuie să se ocupe pentru că sunt drumuri care ocolesc orașul. Am făcut în locul lor, am obținut și acordul de mediu. Noi suntem mai avansați cu acest proiect ca două treimi din proiectele PNRR, inclusiv autostrada Moldovei. Dar, pe noi ne-a scos din finanțare, tăindu-ne șansa ca o parte din bani să-i putem utiliza din PNRR”, a declarat Emil Boc.

Sursa de finanțare a Centurii se va trage din Fondul european pentru transporturi naționale 2021-2027.

„Domnul ministru Grindeanu ne-a prins în prioritățile dintre cele 11, pe locul 3, din fondurile europene 2021-2027 pentru transporturi naţionale. De acolo rămâne sursa de finanțare. Ce bine era să fie ca la metrou, să avem o parte din bani măcar din PNRR, și o parte din bani din exerciţiul financiar următor. Am fi pornit mult mai repede proiectul”, a declarat Boc.