Celebrul hotel “Cristian”, cumpărat de un om de afaceri

Hotelul Cristian are un nou proprietar.

Acesta a fost vândut recent în urma unei licitații, după ce proprietarul lui, Costică Pocol a încercat asta de 20 de ori.

Noul proprietar este Dorin Bob, om de afaceri în domeniul imobiliar, deținător al firmelor Studium Green, Arovit și MIB Prodcom, arată Media 9. Achiziția a fost realizată prin societatea Solvendi, care l-a scos la licitație în calitatea de lichidator al societății Eunicia Rotiserie, contra sumei de circa 250-300.000 de euro. 

Dorin Bob a declarat că vrea să-l renoveze şi să-l transforme într-un aparhotel.

“Poate un fel de aparthotel de centru, pentru tinerii care vin la tot felul de festivaluri. Că acum sperăm să revenim la normal. E vorba de vreo 20 de camere, numai că acolo statutul juridic e încurcat cu fostul proprietar. Dar așa, cu duhul blândeții, în câteva luni sper să găsim o soluție bună. Tehnic, se poate face”, a declarat Dorin Bob.

El a spus că ştie cât de mult şi-au dorit clujenii să fie demolat imobilul.

“Știu, eu tocmai de aia vreau s-o rezolv. Vreau să fac un fel de pasaj prin spațiu ca să fie trotuarul neîntrerupt. Să nu mai fie porcăria asta care e acum acolo. Să fie ca la Milano sau pe unde mai sunt pasaje prin clădire. Ar fi foarte elegant”, a explicat Dorin Bob.

Hotelul Cristian, situat în Piaţa Mihai Viteazu, a fost construit în urmă cu circa 30 de ani ilegal. Hotelul ocupă o parte din trotuar, clujenii fiind nevoiți zilnic „să facă slalom” printre mașini și gropi în această zonă. În 2021, discuțiile privind Hotelul Cristian au revenit pe agenda publică. Clujenii au venit cu inițiativa de a face „chetă” pentru a cumpăra și demola Hotelul Cristian, însă fondurile necesare nu au fost strânse. Nici Primăria nu a găsit o soluție legală pentru demolarea acestuia, anunța primarul Emil Boc.