Cele mai aşteptate concerte din 2022. Ce artişti vor cânta în Cluj-Napoca?

În anul 2022 vor avea loc mai multe concerte în România, dacă situația epidemiologică va permite acest lucru.

Printre cei mai renumiți artiști care au anunțat că vor cânta în Cluj în 2022 se numără Sting, Zucchero sau Passanger.

Ce artişti vin în Cluj-Napoca în 2022?

Sting

Concertul My Songs cuprinde cele mai îndrăgite cântece din întreaga carieră a lui Sting, spectatorii putând asculta melodii care au scris istorie, precum Roxanne, Englishman in New York, Every Breathe You Take sau Message in a Bottle. De asemenea, cântărețul va prezenta și melodiile de pe noul său album, The Bridge, în care Sting vorbește despre pierderile personale, lockdown-ul cauzat de pandemie, tulburări politice și sociale etc.

Artistul britanic va cânta pe 15 martie 2022, de la ora 19.00, la BT Arena, în Cluj Napoca. Biletele au fost deja puse în vânzare şi au preţuri cuprinse între 190 şi 490 de lei.

Violonistul David Garrett

Concertele violonistului David Garrett, ce ar fi trebuit să se desfășoare în luna octombrie la București și Cluj, au fost reprogramate și vor avea loc în luna mai a anului 2022 în cadrul noului turneu internațional „ALIVE”. Artistul va concerta pe 20 mai 2022 la BT Arena din Cluj-Napoca.

Biletele pornesc în prezent de la 190 de lei și pot ajunge până la 650 de lei, după categorie.

„ALIVE” este celebrarea lui David Garrett, a revenirii sale pe scenă și a împărtășirii bucuriei unui concert live, se arată pe infomusic.ro. Programul concertului „ALIVE” 2022 cuprinde un mix de melodii ce ating sufletele oamenilor, de la piese celebre cum sunt „What a Wonderful World”, „Imagine” sau „Beauty and the Beast”, la imnuri rock precum „Enter Sandman” sau „Paint it Black”, și până la hituri antrenante ca „Happy” al lui Pharrell Williams, „Hit the Road Jack”, „Thriller”, „Bella Ciao” sau „Stayin’ Alive”, ce vor ridica publicul în picioare.

De asemenea, ca în toate concertele faimosului violonist David Garrett, muzica clasică și reinterpretările sale inovatoare vor avea rolul principal.

Zucchero

Cântărețul italian de muzică rock Zucchero va susține un concert la BT Arena din Cluj-Napoca pe data de 5 iulie 2022, de la ora 20:00. Cariera sa a debutat în Italia la începutul anilor '70. Zucchero a devenit cunoscut după ce a participat la mai multe festivaluri din Peninsulă, printre care și Sanremo.

În 2020, Zucchero a lansat piesa „September” în colaborare cu Sting. Melodia a fost scrisă în pandemie și este inclusă atât pe noul album al lui Zucchero, „D.O.C”, cât și pe LP-ul lui Sting, „Duets”.

De-a lungul carierei sale de peste 40 de ani a reușit să vândă peste 50 de milioane de albume și să cucerească întreaga lume. El este unul dintre cei mai bine vânduţi cântăreţi italieni. De asemenea, artistul a avut colaborări cu nume faimoase din industria muzicală: Luciano Pavarotti, Elton John, Bono, Andrea Bocelli, Joe Cocker şi Ray Charles.

Concert Hooverphonic

Hooverphonic vine din Belgia la Cluj-Napoca, pe 22 mai 2022, să cânte la Form Space de la ora 19:00. Biletele costă între 89 de lei și 140 de lei.

În peste 20 de ani de activitate, Hooverphonic a lansat 10 albume și hit-uri precum „Mad About You”, „Eden” sau „2 Wicky” și a combinat stiluri muzicale precum trip hop-ul cu rockul alternativ și cu muzica electronică.

Piesele trupei au fost incluse pe soundtrack-urile multor filme precum CSI, La Femme Nikita, I Know What You Did Last Summer, Permanent Midnight, The Interview, Stealing Beauty sau Third Watch.

Passenger

Ediția Form Days - Music & Arts Festival, care ar fi trebuit să aibă loc între 1 și 4 iulie 2021 în comuna Gilău din Cluj, a fost reprogramată pentru perioada 30 iunie - 3 iulie 2022.

Pentru ediția 2022, Passenger este primul headliner reconfirmat și este mult așteptat de către iubitorii de muzică din România. Cel mai de succes single al său este „Let Her Go”, care s-a clasat pe prima poziție în topurile din 16 țări și a zguduit lumea.

Organizatorii vor încerca să reconfirme lineup-ul propus pentru anul acesta și printre artiștii care mai erau așteptați să urce pe scenă se numără Black Sun Empire, Anathema, Sepultura, B.U.G. Mafia, Jay Jay Johanson și mulți alții. Biletele costă 210,84 de lei la acces general, iar cu camping 262,76 de lei.