Construirea noului sediu al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană implementat de Consiliul Județean Cluj, înaintează în ritm alert.
Astfel, lucrările la noul corp de clădire, alcătuit din trei zone cu funcțiuni distincte, se află într-un stadiu avansat, fiind complet realizate partea de structură și cea de zidărie.
Mai mult, executarea instalațiilor electrice și de incendiu avansează rapid, continuând, în același timp, și lucrările la partea arhitecturală. De asemenea, montarea tâmplăriei exterioare este aproape de finalizare. Astfel, procentul total de materializare a obiectivului este de peste 60%.
Concomitent are loc și modernizarea și adaptarea corpului C1 existent, prin renovarea încăperilor și construirea unui grup sanitar, astfel încât spațiile rezultate să poată găzdui funcțiuni de terapie ocupațională și activități de preprofesionalizare.
„A fost deja ridicată clădirea ce va găzdui cea mai modernă școală specială din țară iar lucrările continuă în ritm susținut. Ne bucură faptul că vom reuși, cu ajutorul fondurilor europene, să oferim tinerilor cu cerințe educative speciale condiții optime de terapie și studiu. Prin intermediul acestui proiect, județul Cluj va reprezenta un model din prisma dotărilor ultramoderne și a beneficiilor puse la dispoziția elevilor și profesorilor unei școli speciale”, a anunţat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.
În ceea ce privește clădirea principală a școlii - corpul nou edificat, tronsonul 1 va cuprinde spațiile administrative și medicale, la nivelul tronsonului 2 vor fi amenajate cele circa 32 de săli de clasă, laboratoare și săli de terapie, spațiile adiacente acestora și grupurile sanitare, iar cel de-al treilea tronson va fi compus din blocul alimentar - bucătărie și sala de mese, precum și din spațiile pentru activități sportive și de terapie.
Situat pe strada Aviator Bădescu, nr. 3-5, din Cluj-Napoca, noul sediu al unității de învățământ va dispune de o grădină senzorială amplasată pe acoperiș, unică la nivel național, de un spațiu special destinat hidroterapiei, precum și de amenajarea unui loc de joacă și pentru activități în aer liber.
Termenul maxim de finalizare a investiției este luna aprilie a anului 2023.