Ce înseamnă să fii un părinte bun şi cum poţi îmbunătăţi relaţia cu copilul? Află de la Florina Mariş – psihoterapeut

Fiecare părinte îşi doreşte tot ceea ce este mai bun pentru copilul lui.

În cadrul emisiunii În Spatele unui Copil Fericit de la Napoca Live, psihoterapeutul Florina Mariş a explicat ce rol are părintele în dezvoltarea copilului şi cum poate îmbunătăţi relaţia cu acesta.

“Un copil plin de putere este un copil încrezător. Un copil ajunge să aibă încredere în el, în forțele proprii printr-un părinte care îi dă acest curaj. Ca părinți trebuie să fim lângă copii, să-i sprijinim, să îi facem să înțeleagă că pot învața și dintr-un eșec. Pur și simplu trebuie să îi lăsăm să fie curioși, să le dăm voie să exploreze și să își rezvole singuri problemele, nu doar să le rezolvăm noi tot timpul”, a explicat Florina Mariş, la Napoca Live.

Ea a spus că ar fi bine ca părinţii să îmbunătăţească relaţia cu copilul prin metode moderne de Parenting.

“Un gând creează o emoție care duce la un comportament şi care produce un rezultat. Noi avem tendința să schimbăm direct rezultatul sau cel mult comportamentul. Uităm că de fapt de unde pleacă totul este de la gândire. Pentru a ne schimba viața este nevoie să ieșim din cunoscut, adică să facem lucruri noi, pentru că noi suntem niște ființe care facem aceleași lucruri în fiecare zi, facem aceleași alegeri, mergem la job pe același drum, ne întâlnim cu aceeași oameni care ne provoacă aceleași emoții, alegem să gândim aceleași lucruri. Pentru a putea să ne schimbăm este nevoie să facem lucrurile diferit”, a explicat Florina Mariş.