Câte cărţi de identitate electronice au fost emise la Cluj?

În luna august 2021, în Cluj, a fost lansat proiectul pilot potrivit căruia se eliberează cărţi de identitate electronice.

În 7 luni au fost emise peste 1.200 de buletine electronice.

„În prezent cartea electronică de identitate se eliberează cetățenilor români care au domiciliul în municipiul Cluj-Napoca și depun cererea în vederea obținerii acesteia la direcția de evidență a persoanelor din localitatea enunțată mai sus. Până în prezent în Registrul Național de Evidență a Persoanelor (RNEP) au fost înregistrate un număr de 1.350 de cereri pentru eliberarea unei cărți electronice de identitate, fiind emise un număr de 1.272 documente electronice”, se arată în răspunsul DEPABD.

Noua carte de identitate ar trebui să înlocuiască treptat buletinul actual (care e folosit din 1997) până în august 2031, conform Regulamentului (UE) 1157/2019.

„Extinderea activității pentru eliberarea cărții electronice de identitate la nivelul celorlalte localități se va face, în termenul enunțat la pct. I.2 (n.a cele 18 luni de la emiterea primei cărți electronice de identitate), de îndată ce proiectul pilot va fi finalizat. Nu există, la acest moment, o estimare cu privire la data finalizării proiectului pilot”, spun autoritățile, potrivit hotnews.ro.

VEZI AICI mai multe detalii despre cărţile de identitate electronice.