Case de Poveste, un proiect de educaţie non-formală organizat de asociaţia Create.Act.Enjoy

Actorul şi membrul activ în echipa Create.Act.Enjoy, Paul Sebastian Popa ne-a primit în casa Create.Act.Enjoy unde am povestit despre proiectul, Case de poveste, care va avea loc în Cluj între 4-6 iunie. În interviul realizat de Iulia Ghidiu, Paul a precizat că proiectul se adresează publicului larg. 

194252349 1181908685614314 2763503388329805137 n 1

“Aceste case de poveste sunt 3 case memoriale, a 3 personalități ale Clujului și anume casa doamnei Doina Cornea, casa lui Sigismund Toduță și casa Ioanei Em. Petrescu. Casa Ioanei Em. Petrescu e de fapt un apartament care e transformat în bibliotecă, dar am reușit să o adaptăm publicului. Sunt și elemente ale Ioanei Em. Petrescu, e biroul tatălui ei, sunt multe surprize pentru vizitatorii noștri care nu au apucat în ediția din toamnă să participe și pe care îi așteptăm acum în primăvară. Proiectul din toamnă a implicat și tineri mai exact adolescenţi, elevi din Cluj și din localitățile din jurul Clujului. Ediția aceasta nu mai e dedicată neapărat tinerilor, e dedicată publicului larg, dar evident că îi așteptăm să guste o fărâmă de istorie, să ia parte la o lecție de istorie să zicem așa, printr-o formă de educație non-formală, pentru că asta e de fapt la baza proiectul.

Pot să spun sincer că nu știam de existenţa acestor case sau de faptul că pot fi vizitate, dar din câte am înțeles, mai ales casa doamnei Doina Cornea va fi în curând pusă la dispoziție publicului larg cu un program de vizitare accesibil tuturor. Deocamdată avem 3 zile în care sunt așteptați toți doritorii care vor să cunoască puțin din casa Doinei Cornea, din casa lui Sigismund Toduță și casă doamnei Em. Petrescu”, a declarat Paul Sebastian Popa pentru NapocaLive.

Paul Sebastian Popa a precizat faptul că, în tot procesul de organizare pentru eveniment au fost mai mulţi oameni de la care au primit ajutor. Spre exemplu, pentru deschiderea spre vizitare a casei doamnei Doina Cornea au luat legătura chiar cu fiul acesteia.

“La casa doamnei Doina Cornea am luat cu legătura chiar cu fiul dânsei, care ne-a ajutat foarte mult în acest proiect şi ne va ajuta şi în ediţia aceasta care urmează. Cu fiul doamnei Doina Cornea o să fie şi o surpriză. Nu a fost greu, a fost o bucurie să întâlnim oameni deschişi la propunerea noastră şi la faptul că am avut această iniţiativă de a deschide aceste case”, a menţionat Paul Sebastian Popa.

193725873 521580425702965 9093921905413801616 n

Paul Sebastian Popa a declarat că, el va fi unul dintre ghizii pe care îi veţi întâlni în momentul în care veţi vizita casele.

“Anul trecut ghizii principali au fost Diana Buluga, care e actriţă şi manager Create.Act.Enjoy şi Andreea Iacob care e regizor şi prieten foarte apropiat a echipei Create.Act.Enjoy. Anul acesta voi încerca şi eu să fiu ghid, sper să ma descurc şi cred că alţi 2 colegi de ai mei, George Sfetcu şi Ioana Repciuc”, a spus Paul Sebastian Popa pentru NapocaLive.

Înainte de a vizita casele de poveste va trebui să vă rezervaţi un loc.

“Rezervarea se face prin evenimentul de pe Facebook: https://www.facebook.com/Create.Act.Enjoy/events/?ref=page_internal

Sunt aşteptaţi în principiu câte 2 vizitatori la fiecare 30 de minute şi dacă cumva nu reusiţi să ajungeţi la ora la care v-aţi rezervat o sa găsim o soluţie”, a menţionat Paul Sebastian Popa.

193744427 309874513965982 1430977272132503413 n

În momentul de faţă, asociaţia Create.Act.Enjoy desfăşoară o campanie de strangere de fonduri, iar publicul larg poate susţine asociaţia prin SMS la 8833, prin care poate dona 2 euro.

De asemenea, pentru mai multe modalităţi prin care puteţi susţine asociaţia, puteţi accesa site-ul Create.Act.Enjoy: https://createactenjoy.com/