Care sunt avantajele implanturilor dentare Fast & Fixed şi PRO Arch?

În cadrul unei emisiuni de la NapocaFM, medicul specialist în chirurgie orală și director general al Centrului de Implantologie Transilvania, Dr. Vlad Iştoan a vorbit despre avantajele implanturilor dentare Fast & Fixed şi PRO Arch.

“Ambele metode reprezintă sisteme care înlocuiesc dinții pierduți. Acest tip de tratament este indicat pacienților care doresc să obțină lucrarea în cel mai scurt timp. Sunt cele mai noi și mai performante tehnici și se adresează pacienților de diferite vârste. În cazul sistemului PRO Arch folosim un sistem de implanturi premium produse în Elveția. Fast&Fixed are la bază un sistem de implanturi produse în Germania. Au rezultate foarte bune pe termen lung. Sunt metode prin care poți să îți recapeți zâmbetul şi sănătatea orală în cel mai scurt timp posibil. Practic dinții ficşi se aplică pe implanturi imediat post-operator astfel încât să poți faci activitățile cotidiene în cel mai scurt timp. Implanturile sunt realizate din materiale biocompatibile special concepute pentru a se integra perfect. Pierderile implantului apar în situații foarte rare, sub 1% din implanturi au fost cu probleme. Cele două tipuri de intervenții sunt indicate în situații diferite. Decizia este luată de pacient împreună cu medicul specialist”, a precizat dr. Vlad Iştoan.

Medicul specialist în chirurgie orală a explicat care sunt etapele acestor intervenţii.

“Prima etapă deosebit de importantă este consultația clinică și evaluarea investigațiilor imagistice care se finalizează cu realizarea unui plan de tratament. Pacienții trebuie să știe pas cu pas ceea ce urmează să se întâmple. Fiecare pacient este unic, fiecare plan de tratament este individualizat. Trebuie să înțelegem exact și nevoile pacientului. Investigațiile imagistice sunt reprezentate deobicei de o radiografie și ulterior și de un computer tomograf. Intervenția se desfășoară cu anestezie locală în cabinetul de medicină dentară. Recuparea se desfășoară în foarte multe situații aproape fară semne”, a spus dr. Vlad Iştoan la NapocaFM.

Care sunt cauzele pierderilor dinţilor?

“Cele mai frecvente cauze sunt cariile dentare, probleme ale rădicinii dinților, diferite afecțiuni generale care duc la pierderea osului sau la pierderea țesutului parodontal. Cele mai multe dintre ele ar putea fi evitate cu o igienă corectă și o prezentare cât mai frecventă la un stomatolog”, a mai spus dr. Vlad Iştoan.

Centrul de Implantologie Transilvania a luat formă din dorința de a oferi oamenilor bucuria de a zâmbi din nou cu încredere. Pentru a fi sigur că pacienții se vor bucura de servicii de cel mai înalt nivel, Centrul de Implantologie Transilvania a ales să devină un centru care constă din toate specialitățile de medicină dentară cu o echipă de specialiști.

Centrul de Implantologie Transilvania îşi propune să depăşească tot timpul așteptările pacienților, astfel că centrul este echipat cu echipamente de performanță și tehnologii medicale de ultimă generație, care oferă sprijin în efectuarea tratamentelor dentare complexe.