Când va fi gata Baza Sportivă „La Terenuri”? Primarul Clujului a făcut anunţul

În cadrul şedinţei de Consiliu Local de marţi, 07 iunie, primarul municipiului Cluj-Napoca a anunţat când va fi gata Baza Sportivă “La Terenuri”.

„Avem o oază de verdeață care este pe cale a parcurge ultimele etape înainte de a fi dată în folosință, Baza Sportivă “La Terenuri”, atât de dorită pentru Mănăștur. 98% e stadiul lucrărilor, conform graficului și contractului existent, până în 30 iunie trebuie finalizate lucrările, toate detaliile, după care, procedural, urmează perioada de recepție, care sperăm să fie foarte scurtă, având în vedere faptul că dorim să o dăm cât mai repede în folosință pentru clujeni și, mai ales, pentru elevi, că urmează vacanța de vară. Până acum constructorul, la ora la care vorbim, este în graficul de finalizare a lucrărilor, vom vedea la recepție, la momentul acela, dacă nuanțele care sunt de completat sunt de amploare sau de mai mică amploare, după datele pe care le avem ele pot fi remediate în timp scurt, astfel încât începând cu luna iulie, la un moment dat, după finalizarea procesului de recepție, să putem efectiv să o dăm în folosință. În 30 iunie vom începe. 1 iulie, teoretic, vom începe procesul de recepție, imediat după aceea vom avea probabil și o ședință de Consiliu Local”, a explicat Boc.

Proiectul Bazei Sportive "La Terenuri" cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber, precum tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă. Se vor face terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness. De asemenea, Baza Sportivă va avea o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum: squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic. Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați. De asemenea, amfiteatrul în aer liber prevăzut în proiect va putea fi utilizat sub formă de patinoar pe timpul iernii. Vor fi făcute şi parcări auto şi facilităţi pentru biciclete.