Când revine valul de căldură? VEZI cum va fi vremea în această lună

Începând de astăzi, 2 august, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice vor crește faţă de intervalul precedent şi vor caracteriza o vreme călduroasă local în vestul, sudul şi sud-estul teritoriului. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar cu înnorări temporare după-amiaza, când cu o probabilitate mai mare în centru, sud-est şi la munte, izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată. 

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 şi 31 grade Celsius, iar cele minime între 8 şi 20 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei.

Conform ANM, în săptămâna 1-8 august, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de vest a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice şi nord-vestice.

În săptămâna 8-15 august temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi local deficitare în vest şi nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

În săptămâna 15-22 august, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile vestice. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor deficitară în majoritatea regiunilor.

În săptămâna 22-29 august, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi local deficitar în sud, centru, est şi la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie.