Când ar putea începe vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani

"Estimăm că într-o perioadă medie de două luni vom avea autorizarea oficială, atât de la Agenția Americană pentru Medicamente, cât și de la Agenția Europeană, așa încât vom putea și noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea și celor care doresc cu vârsta sub 15 ani, să se vaccineze, între 12 și 15 ani", a declarat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare a mai declarat că scăpăm de pandemie dacă ne vaccinăm și dacă mai răbdăm o vreme și respectăm regulile.

"Cred că datele comunicate de Centrul American de Control al Bolilor și anume că prin vaccinare, după cele două doze, se reduce cu cel puțin 90 la sută transmiterea este un beneficiu cât se poate de important astfel încât ne aduce o perspectivă clară, certă indubitabilă, de a pune capat acestei pandemii. Avem două condiții de îndeplinit: să mai răbdăm o vreme și să respectăm cu strictețe aceste măsuri de prevenție și să ne vaccinăm într-un timp cât mai scurt, cât mai mulți dintre noi și în felul acesta, cu siguranță, vom reuși să stăpânim și să controlăm mai bine această pandemie și să ne întoarcem la normalitatea noastră”, a declarat Gheorghiță.

Potrivit lui Valeriu Gheorghita, până în prezent, în România, câteva mii de persoane, majoritatea cu unele boli cronice, cu vârste de 16-18 ani s-au vaccinat deja împotriva COVID-19.