Când ar putea începe construcția Spitalului Regional Cluj? Tișe, la Napoca Live: În martie se va termina proiectarea

Proiectarea Spitalului Regional de Urgență Cluj va fi finalizată în luna martie și apoi va începe execuția proiectului, a anunțat Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, în emisiunea Talk Show Direct cu Lucian Danciu, de la Napoca Live.

“Spitalul Regional de Urgență Cluj a fost preluat în mare parte de Minister. Noi suntem parteneri. Din ceea ce știu eu acolo sunt avansați cu proiectarea și cu execuția. În luna martie se va termina proiectarea și vor da drumul la execuție. Dacă se întamplă asta și vor da drumul atât de repede la execuție, proiectul e rupt în două. Partea de fundații și partea de construcții în roșu sunt prinse într-o licitație, iar celelalte lucrări sunt prinse în altă licitație. Dacă vom reuși semnarea contractului în acest an, atunci putem spune că proiectul intră în linie dreaptă. Banii trași sunt dintr-un împrumut”, a anunțat Tișe.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea șapte niveluri - subsol, parter și cinci etaje și va deservi regiunea de nord-vest a țării.

Unitatea medicală va avea 849 de paturi, 19 săli de operație și va dispune de o tehnologie avansată, astfel încât să fie asigurate servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde, precum și un act medical de calitate superioară. Acesta va beneficia de un heliport și va avea 1.396 de locuri de parcare.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafaţă totală de 151.000 mp, cu o suprafață utilă de 70.000 mp, iar amprenta la sol va fi de 28.800 mp.