Călin Vișan, la Napoca Live, despre situația pieței imobiliare: A fost o presiune. Dezvoltatorii au stat cu apartamentele nevândute

Dezvoltatorul imobiliar, Călin Vișan, din cadrul companiei Solaris Real Estate Investments, a vorbit alături de jurnalistul media9, Ionel Lespuc, despre situația pieței imobiliare la emisiunea Real Estate Agenda de la Napoca Live.

Călin Vișan a vorbit despre decongestionarea pieței imobiliare în ultimul timp: ,,Surprinzător, de o săptămâna, două lucrurile s-au mai dezghețat, avem cereri foarte multe, se încheie contracte. Ce nu știu, este dacă au mai cedat dezvoltatorii din prețurile solicitate sau dacă clienții și-au dat seama că așteaptă degeaba să scadă prețurile și au acționat în consecință”, a declarat Călin Vișan.

De asemenea dezvoltatorul a vorbit despre prețurile imobiliarelor din Cluj-Napoca:

,,A fost oarecum o presiune pe dezvoltatori, s-au redus drastic vânzările […] nu au fost solicitări foarte multe pentru achiziționarea apartamentelor, pentru oamenii în principiu dacă nu se pot împrumuta la dobânzi decente preferă să aștepte. Dezvoltatorii au cam stat cu apartamentele nevândute și au făcut discount-uri destul de mari ca să se mai lichidizeze dacă au avut nevoie”, a declarat Călin Vișan.

,,Cred că prețurile vor crește, din punctul meu de vedere dacă prețurile la materiale cresc, prețurile cu forța de munca cresc, prețurile la energie cresc, prețurile de finanțare cresc și există cerere cum ar putea să scadă prețurile la imobiliare?”, a adăugat dezvoltatorul la Napoca Live.