Călin Neamţu: Zona de pe Calea Someşeni nu are nicio reţea de canalizare

Directorul Companiei de Apă Someş S.A, Călin Neamţu a vorbit la NapocaFM despre problema de pe Calea Someşeni în ceea ce priveşte reţeaua de canalizare. El a spus că, pentru acea zonă nu există nicio reţea de canalizare.

“Pentru porțiunea de la Selgros și până la unitățile militare nu există nicio rețea de canalizare, nici menajeră, nici fluvială, iar porțiunea de la strada Moș Ion Roată și până la fosta Calea Dezmirului, prin fața gării și prin fața acelei societăți, nu există nici rețea de canalizare, nici rețea menajeră și fluvială. În zonele respective știu că existau niște rigole care colectau în perioadele de ploi apa de pe stradă. Din păcate acele rigole au fost desființate de către proprietarii terenurilor din zonă și atunci apa neavând unde să se scurgă, rămâne acolo. Din această cauză acolo există astfel de probleme”, a declarat Călin Neamţu.

Călin Neamţu a declarat că, acea zonă nu este deocamdată inclusă în niciun proiect.

“Singura șansă este ca primăria să facă o rețea de canalizare fluvială, pe care să o colecteze și să o ducă în pârâul Murătorii și nu băgată în rețeaua de canalizare menajeră. Pentru rețeaua de canalizare menajeră, în momentul în care noi am făcut studiul de fezabilitate, ea fiind nepopulată nu a fost prinsă în niciun program de investiții. Spre viitor împreună cu Consiliul Local putem să găsim surse de finanțare, dacă într-adevăr acolo există clienţi și se dorește o rețea de canalizare menajeră. Deocamdată nu este prevăzut în niciun proiect”, a spus Călin Neamţu la NapocaFM.