Călin Neamțu: De la 1 iulie creşte preţul apei potabile şi tariful de canalizare-epurare pentru populație

Invitat la NapocaFM, directorul Companiei de Apă Someș S.A, Călin Neamţu a declarat faptul că, începând cu data de 1 iulie 2021 va creşte preţul apei potabile.

“Așa cum am spus și cu alte ocazii, în analiza cost-beneficiu realizată pentru proiectul de investiții pe fonduri europene, a fost aprobată o strategie de tarifare pe perioada celor 4 ani, 2019-2023, cu mențiunea că în fiecare an la 1 iulie se preconizează o creștere a tarifului în termeni reali plus inflația din perioada anului precedent. A fost aprobată această creștere conform strategiei. În strategie a fost prevăzută o creștere de 2,7% în termeni reali plus inflația de anul trecut până în luna iunie a acestui an, ceea ce a dus la creșterea cu 22 de bani la apă și 25 de bani la canalizare, prețul fără TVA. Începând cu 1 iulie prețul la apă va fi 4,09 lei/mc inclusiv TVA și pentru canalizare, 4,34 lei/mc inclusiv TVA”, a declarat Călin Neamţu la NapocaFM.

De asemenea, directorul Companiei de Apă Someș S.A a precizat că, această creştere este obligatorie.

“Este obligatorie această creștere pe această perioada până în 2023 și pentru a putea crea acel fond pe care compania va fi obligată să își ramburseze creditele pe care le are în această perioadă pentru susținerea proiectelor.

Creșterile vor fi cu 2 sau 4 procente maxim. Depinde cât va fi și inflația în momentele respective”, a menţionat Călin Neamţu la NapocaFM.

Directorul Companiei de Apă Someș S.A a declarat că, ei încearcă constant să îmbunătăţească calitatea serviciului pe care îl prestează.

“Ca până acum noi prin toate acțiunile pe care le facem zilnic încercăm să creștem calitatea serviciului pe care noi îl prestăm către populație. Vom face investițiile pe care le avem prinse în program. Sper să nu avem probleme cu constructorii”, a mai spus Călin Neamţu.

Noile tarife se vor aplica astfel de la 1 iulie, în Cluj, Sălaj și Mureș.

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/240025582766345/videos/758092191544931