Brokerul imobiliar, Cristina Ciobanu: Piaţa aproape că şi-a revenit la normal. Cererea este foarte mare la Cluj

Pandemia a modificat semnificativ piața imobiliară din Cluj. Întrebarea nu este dacă, ci când vom ajunge din nou la prețurile de dinainte de pandemie? În plus pandemia a creat noi trenduri și oportunități în piață.

În cadrul emisiunii din domeniul imobiliar moderată de jurnalistul Media 9, Ionel Lespuc, Real Estate Agenda de la NapocaFM, brokerul imobiliar REMAX Infinity, Cristina Ciobanu a precizat că, piaţa imobiliară în Cluj aproape că şi-a revenit la normal.

“Acum pot să spun că lucrurile merg foarte bine. Piaţa aproape că şi-a revenit la normal, deşi evident că nu ştim să o comparăm cu felul în care ar fi mers dacă nu exista pandemia. Cererea a crescut foarte mult, la fel au crescut şi preţurile. Pe Cluj este şi o piaţă atipică, pentru că cererea este foarte mare, există clienţi din ţară, din alte oraşe, din afară care vor să investească aici, care vor să se mute aici. Multe familii au trecut prin diferite schimbări.

Surprinzător, clujenii au mulți bani și își caută case. Am clienți care aveau, să zicem, un buget de 400.000 de euro și nu își găseau case la nivelul lor. Pe măsură ce căutam case, prețurile tot creșteau. Ce găseam acum la 400.000, peste o lună nu mai costa atât. Altfel spus, pe măsură ce pretențiile creșteau, bugetul se comprima. Cererea a crescut aproape peste noapte, simțitor. În Borhanci găseai înainte de pandemie duplexuri cu 170.000, cu 180.000, cu 200.000 de euro. Acum, o locuință în duplex, finisată frumos, mobilată cu gust, a ajuns la 300.000 de euro”, a spus brokerul imobiliar.