Bogdan Pivariu: Floreştiul va avea un nou Plan Urbanistic General cât mai repede

În cadrul emisiunii din domeniul imobiliar moderată de jurnalistul https://media9.ro/, Ionel Lespuc, Real Estate Agenda de la NapocaFM, primarul comunei Floreşti a declarat că, este important cum se dezvoltă această comună.

“Într-adevăr Floreştiul a avut o dezvoltare imobiliară explozivă, moment în care au apărut și acele greșeli urbanistice care trebuie remediate. Eu îmi doresc în administrația pe care o conduc ca lucrurile să nu se mai întâmple pe genunchi, să fie studiate bine, să fie puse la punct.

Important este cum se dezvoltă, iar paradigma nouă pe care o propun durează puțin până când este înțeleasă, până când dezvoltatorii imobiliari înțeleg noua formulă. Trebuie să stăm puțin aplecați să discutăm de studii de trafic, de alei. Cu toții ne dorim să dezvoltăm într-un anumit mod comuna noastră”, a declarat Bogdan Pivariu la NapocaFM.

De asemenea, în cadrul emisiunii, Bogdan Pivariu a menţionat că, Floreştiul va avea un nou PUG.

“Floreştiul va avea un nou Plan Urbanistic General cât mai repede în funcție de ceea ce găsim în fiecare zonă în parte. Sigur trebuie să corelăm și cu acest studiu de trafic, pentru că așa cum vă spuneam am început anumite discuții pentru studiul de trafic, pentru strategie de dezvoltare locală inclusiv pentru strategia culturală, pentru că toate acestea trebuie să fie facilitate printr-un PUG pentru că au o deosebită importanţă pentru dezvoltare”, a menţionat primarul comunei Floreşti.

În cadrul emisiunii, arhitectul Vlad Negru i-a adresat primarului comunei Floreşti întrebarea:

“În legea nr. 351/2001, sunt prevăzuți indicatori cantitativi și calitativi minimali pentru definirea localităților. Se prevede că un oraș are minim 10.000 de locuitori și municipiu minim 40.000. Comuna Florești probabil are o populație de 60.000 de locuitori. În acest context în Planul Urbanistic General în curs de elaborare cum se pregătește comuna Florești pentru acomodarea acestor indicatori cantitativi și calitativi”?

Bogdan Pivariu a precizat că, indiferent dacă comuna Floreşti va fi oraş sau nu, ea va trebui să aibă toate dotările necesare.

“Anterior întrebării v-am răspuns că trebuie studiat foarte bine PUG-ul și trebuie aplecat cu specialiști asupra lui, tocmai pentru că trebuie să conțină toate aceste dotări publice de care discutam. Indiferent că va fi sau nu oraș ele trebuie să existe tocmai pentru a putea fi pregătiți în orice moment dacă se ia decizia ca Floreştiul să devină municipiu, să existe toate aceste dotări publice. Mai mult de atât sunt dotări publice care trebuie să deservească orice comunitate indiferent cum este ea constituită administrativ.

Floreştiul în momentul de față are mult de recuperat în ceea ce privește administrația pentru calitatea vieții, pentru a ajunge la nivelul din Cluj-Napoca”, a menţionat Bogdan Pivariu.

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/240025582766345/videos/846685349307947