Bogdan Pivariu, cele mai importante domenii în Florești sunt digitalizarea și traficul

Digitalizarea și traficul, cele mai importante domenii pentru Florești în anul 2021

Bogdan Pivariu, primarul Floreștiului, a declarat faptul că pentru bugetul comunei pe anul 2021 caută să atragă fonduri europene și guvernamentale. 

“Bugetul pe 2021 este creionat, lucrăm în continuare la el, chiar intenționez și am o serie de întâlniri pentru a atrage fonduri externe pentru că suntem într-o perioadă grea din cauza acestei pandemii. Sunt foarte mulți bani care merg în această zonă de sănătate. Discuții sunt pentru atragerea de fonduri europene, dar și fonduri guvernamentale. Ajungem într-o zonă de digitalizare în care deja am pregătit un studiu de fezabilitate care să ne dea anumite direcții. Lucrăm la o aplicație care să permită accesul facil al cetățeanului și interacțiunea lui cu autoritățile publice locale și cu serviciile publice gestionate”, a declarat Bogdan Pivariu.

Primarul Floreștiului vrea ca cea mai mare comună din țară să fie ca și municipiul Cluj-Napoca, să se dezvolte și cetățenii să-și poată rezolva problemele. 

 „Dacă discutăm de trafic, pe termen scurt, ne apropiem cu pași reprezi spre acel studiu de trafic pe care l-am promis și intenționez să-l fac. Școlile revin pe făgașul normal, oamenii se întorc la serviciu, iar acel studiu ne poate oferi datele exacte dacă lucrurile revin la normal. De asemenea, am avut o întâlnire cu reprezentanții Poliției Rutiere care au specialiști în ceea ce privește sistematizarea traficului și intenționez să discut cu aceștia de anumite zone problematice, punctuale în Florești”, a declarat Bogdan Pivariu.

Astfel, amintim faptul că Bogdan Pivariu a mai spus că administrația intenționează să facă piste de biciclete care să permită accesul și altfel decât cu mașina, înspre și dinspre municipiul Cluj-Napoca.