Boc: Toate tronsoanele Centurii Metropolitane sunt scoase la licitaţie. VEZI explicaţii detaliate cu privire la traseu şi drumurile de legătură

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunţat că toate tronsoanele Centurii Metropolitane au fost scoase la licitaţie.

„Toate cele 3 tronsoane în valoare de 1 miliard de euro sunt scoase la licitație și vor îmbunătăți calitatea traficului în Cluj-Napoca. De asemenea, o să vă prezint drumurile de legătură, care nu sunt incluse în Centura Metropolitană, dar care sunt efectuate de către primăriile Florești, Cluj-Napoca și Apahida pentru că ele asigură, pe lângă nodurile de legătură ale Centurii, și alte zone importante de conectivitate cu Centura Metropolitană, astfel încât din Baciu, din Florești să poți ajunge pe Frunzișului, pe Calea Turzii, în Borhanci, în Gheorgheni, în Someșeni, pe Bulevardul Muncii, fără să treci prin Cluj-Napoca'', a explicat Boc.

VEZI AICI EXPLICAŢIA ACESTUIA.

„Sunt convins că prin aceste proiecte dăm viitor Clujului pentru 2030-2050. Scopul nostru este ca întreaga zonă metropolitană a Clujului să beneficieze de dezvoltare. Să ducem calitatea vieţii în fiecare colt.

Dăm posibilitatea oamenilor să lucreze din orice colț al județului sau să vină cu Trenul Metropolitan sau cu Metroul sau să vină pe Centura Metropolitană, fără să se sufoce în trafic și prin asta întreaga noastră zonă metropolitană a Clujului va câștiga plus valoare și va avea viitor cu un unic și singur scop: să ne menținem copiii acasă, să-i aducem înapoi pe cei care au plecat, să avem forţa de muncă bine pregătită la noi acasă. Dacă o ţară de afară o avem acasă, cu siguranţă vom avea o viaţă de calitate”, a mai spus Primarul Clujului.