Boc: Licitaţia metroului din Cluj va continua în această toamnă

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a dat asigurări că licitația pentru metroul din Cluj-Napoca va continua în această toamnă.

”Suspendarea licitației a fost o decizie rațională. Cei de pe margine au dreptul să spună ce doresc, dar ei sunt cu vorbele, noi cu faptele. Asta este diferența la Cluj. Noi am făcut, alții doar au vorbit, iar alții, când au putut să facă, au făcut rău Clujului, cum este ministrul Drulă care a făcut rău. Mă refer la faptul că Centura Metropolitană este la București, am fi putut demara procedurile de licitație dacă am fi avut banii din PNRR asigurați. Vreau să spun cât de rău a făcut acest om Clujului și acest partid, USR. De fiecare dată când stau în trafic, să-i adresese clujeanul un gând bun celui care a scos Centura din PNRR”, a declarat Boc, la ZIUA LIVE.

Primăria Cluj-Napoca a anunţat că, după consultarea cu Ministerul Transporturilor, a decis SUSPENDAREA procedurii de achiziție cu privire la magistrala I de Metrou Cluj în vederea actualizării indicatorilor tehnico-economici ai investiției.

„Am primit 3 scrisori de informare de la firme interesate de realizarea Metroului de la Cluj și care ne-au precizat că nu se pot încadra cu oferta în valoarea estimată. Precizăm faptul că aceste firme au realizat multiple lucrări de metrou în capitale și orașe ale Uniunii Europene. Pentru a nu anula licitația, care ar fi presupus cel puțin 6 luni de amânare a proiectului, am decis utilizarea procedurii de actualizare a indicatorilor tehnico-economici, cu sprijinul Ministerului Transporturilor și al Guvernului României. Procedura de achiziție va fi continuată imediat după actualizarea, prin hotărâre de Guvern, a indicatorilor tehnico-economici”, a informat Primăria Cluj-Napoca.