Boc, la Napoca Live, despre modernizarea Expo Transilvania: Este o lucrare pe măsura așteptărilor celor din Mărăști

În luna martie a fost prezentată reamenajarea zonei Expo Transilvania - cartier Mărăști, în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC).

Prin proiectul denumit „Regenerarea zonei verzi ExpoTransilvania, amenajarea în baza conceptului walkable and smart-city a străzilor adiacente şi construire parking” va fi urmărită revitalizarea acestei zone din cartierul Mărăști prin regenerarea și extinderea Parcului Aurel Vlaicu, amenajarea străzilor și spaţiilor publice adiacente și dotarea acestora cu echipamente. Elementele arhitecturale propuse au rolul de facilita buna funcționare recreativă a parcului și de aduce completări simbolice și vizuale conceptului mai larg de amenajare a zonei.

În cadrul emisiunii de la Napoca Live, Talk Show Direct cu Lucian Danciu, primarul Emil Boc a precizat că modernizarea zonei Expo Transilvania este o lucrare pe măsura așteptărilor clujenilor.

„Va fi una dintre cele mai moderne zone din România. Va exista un parc, vor fi modernizate străzile, vor exista parkinguri, vor fi plantați 1.000 de copaci noi. Este o lucrare pe măsura așteptărilor celor din cartierul Mărăști care merită o asemenea lucrare”, a declarat Boc.

Străzile vizate în proiect sunt: Str. Dâmboviţei - tronsonul dintre strada Ialomiţei şi calea ferată; Str. Ialomiţei - tronsonul dintre strada Dâmboviţei și intersecția cu strada Fabricii de Zahăr; Str. Tribunul Vlăduţiu - tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Răsăritului; Aleea Dâmboviţei - tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Cojocnei.

"Ne-am luptat multă vreme în Instanță ca aici să nu se facă blocuri și am reușit. Proiectul va beneficia de fonduri europene, dar și de fonduri de la bugetul local. Mărăști este un cartier-fanion și merită această modernizare. Le mulțumesc arhitecților pentru munca serioasă și la timp, am mai avut un precedent bun la Calea Mănăștur, unde ați lucrat foarte bine", a declarat edilul Emil Boc, în deschiderea dezbarerii publice, de la CIIC.

De "redesenarea" zonei Expo Transilvania s-au ocupat arhitecții bucureșteni de la Fip Consulting S.R.L., care au făcut proiectul și pentru Calea Moților-Calea Mănăștur.

VEZI AICI prezentarea din cadrul CIIC.