Boc, la Napoca Live: Clujul va avea Spital Regional de Urgenţă. Are susţinere financiară din partea Guvernului

Invitat în cadrul emisiunii Talk Show Direct cu Lucian Danciu, de la Napoca Live, Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a anunţat că Spitalul Regional de Urgenţă va fi realizat.

"Proiectul Spitalului Regional de Urgenţă din Cluj are asigurată susţinerea financiară de către Guvern. Se face faza de proiectare, este plecat la drum. Vom avea Spital Regional de Urgenţă. El se face. Termenul de finalizare este 2026. Este o investiţie consistentă la Cluj", a transmis Boc.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea 849 de paturi pentru îngrijirea pacienților internați, 19 săli de operație, 60 de paturi pentru urgențe, 70 de camere pentru îngrijiri în ambulatoriu și circa 80 de camere dedicate serviciilor de diagnostic și tratament (imagistică, servicii chirurgicale, endoscopie, cardiologie, etc.).

Unitatea sanitară va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt și va fi organizat, în premieră pe centre de servicii (ex: Centrul de cap și gât, Centrul toracică, Centrul Abdominală, Centrul de medicină internă, Centrul pentru mamă și copil, etc) și va utiliza tehnologii medicale avansate.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafaţă totală de 151.000 mp, cu o suprafață utilă de 70.000 mp, iar amprenta la sol va fi de 28.800 mp.