Boc, la Napoca Live: Clujul mai are nevoie de creşe. Există un deficit de 400 de locuri

În cadrul emisiunii de la Napoca Live, Talk Show Direct cu Lucian Danciu, Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că oraşul mai are încă nevoie de locuri pentru creşe.

“Mai avem nevoie de creşe la Cluj. Este un deficit de 400 de locuri din ce îmi spun colegii. Avem o creşă cu peste 100 de locuri în Borhanci care este deja în licitaţie pe fondurile din PNRR şi încă 2 lucrări în pregătire, creşa de pe Negoiu şi creşa din Parcul Feroviarilor”, a precizat Boc.

Primarul Clujului a anunţat tot la Napoca Live în luna septembrie, anul acesta, că a fost obţinută aprobarea Ministerului Dezvoltării Regionale pentru a fi construită creşa din HUB-ul educaţional Borhanci.

Creşa din HUB-ul Borhanci va conține 11 grupe a câte 9 copii și va fi amenajată cu 11 săli de dormit și 6 săli de joacă, desfășurată pe 2.409,13 mp. Clădirea creșei va avea o formă regulată de dreptunghi, cu 7 curți, 2 interioare și 5 situate perimetral și va fi desfășurată pe un singur regim de înălțime. În interior vor fi amenajate spații destinate copiilor, mecanism de intrare cu filtru, vestiare, izolator, grupuri sanitare, bucătărie, spălătorie, spații tehnice.

În exterior vor fi amenajate platforme carosabile, scări de acces spre curtea interioară, zonă de joacă, nisipar, precum și grădini pentru studiul naturii cu legume și flori.

În Borhanci va fi construit proiectul complex: „Dezvoltare infrastructură educațională (HUB educațional) și de sănătate (Unitate de Sănătate - Centru de excelență pentru protonoterapie), dezvoltare infrastructură sportivă (Bazin de înot, Bază sportivă) și Pădure-Parc.

HUB-ul din Borhanci include:

- Creșă cu 11 grupe a câte 9 copii;

- Grădiniță 8 grupe a câte 20 copii;

- Școală gimnazială formată din 3 corpuri de clădire și sală de sport;

- Liceu cu laboratoare și sală de sport;

- Bazin de înot acoperit cu capacitate de 1000 spectatori, cu zone dedicate competițiilor sportive de natație ce includ: un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, un bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare;

- Bază sportivă: agrement și terenuri sportive, activități recreative cu acces nelimitat: locuri de joacă pentru copii, zonă șah, zonă ping-pong, zona aparatelor fitness, zonă skate și zonă parkour, amfiteatru deschis cu gradene și un grup sanitar public;

- Pădure-parc, pe o suprafață de peste 50 ha, care include traseu pentru dirtbike, grădină și parc tematic;

- Infrastructură: străzi, trotuare și rețele edilitare.