Boc, la Napoca Live: A scăzut numărul celor care încearcă să construiască fără autorizaţie la Cluj

În cadrul emisiunii Talk Show Direct cu Lucian Danciu, de la Napoca Live, Emil Boc a precizat că a scăzut numărul celor care încearcă să construiască fără autorizaţie.

“Fără ură vă spun şi doar de informare că aplic amenzi între 50.000-100.000 de lei pentru oricine începe construcţie fără autorizaţie în Cluj-Napoca pentru case. Daca au condiţiile legale pot să vină direct la autorizare. Noi am creat culoar special şi rapid pentru cei care construiesc case. Mult mai repede le dăm autorizaţie. Să ceară ceea ce legea le permite. Înţeleg multe situaţii sociale, ajutăm pe ce parte putem noi, dar nu înseamnă că permitem construcţii fără autorizaţii. În faţa legii toţi sunt egali”, a declarat Boc la Napoca Live.

Primarul Clujului a declarat la începutul anului că există case construite fără autorizaţie pe Valea Chintăului și pe Valea Fânațelor.

El a spus că va face toate demersurile pentru a demola casele neautorizate.

“Eu trebuie să respect legea. Dacă refuz să duc la îndeplinire o obligație legală, mă fac vinovat de abuz în serviciu. Aici nu este că are cineva ceva cu altcineva. Nu avem altă cale decât să desființăm construcțiile neautorizate, dacă ne obligă instanța”, declara Boc.

Întrebat despre problemele sociale care ar urma să apară, Boc a spus că nu trebuie amestecat urbanismul cu dimensiunea socială. “Conform legii, sprijinim orice cetățean care are nevoie să fie sprijinit pe componenta socială”.