Boc, la început de an şcolar: Educaţia este cea care face cetățeanul responsabil, tolerant și atent la viitor

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a participat luni, 5 septembrie, la festivitatea de deschidere a anului școlar organizată la Liceul teoretic „Onisifor Ghibu”.

Cu această ocazie, a fost plantat un arbore de lalea în curtea liceului, un gest simbolic de optimism și o ilustrare a importanței energiei verzi pentru viitorul nostru, inclusiv pentru ceea ce înseamnă infrastructură școlară - liceul „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca fiind un exemplu de școală la standarde foarte înalte, în special în ceea ce privește utilizarea energiilor regenerabile, modernizată cu fonduri europene.

“Primăria și Consiliul local s-au implicat activ pentru asigurarea condiţiilor optime de desfăşurare a procesului de învăţământ, pentru ca elevii şi profesorii să vină în siguranţă la şcoală, iar educaţia să fie în concordanță cu ceea ce ne dorim cu toţii.

În fiecare an, un sfert din taxele și impozitele locale sunt investite în educația copiilor și a tinerilor. Câteva dintre politicile publice pe care le susţinem se referă la: investiţii în infrastructura educaţională, extinderea şi modernizarea şcolilor, reabilitarea termică a clădirilor, realizarea de noi săli de sport, gratuitatea de care elevii beneficiază pe toate mijloacele de transport în comun, transportul pentru elevi cu autobuze dedicate, programele dedicate pentru elevii din familiile defavorizate, programul pilot de acordare a unui suport alimentar elevilor, program care urmează să fie extins.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a majorat cuantumul tuturor categoriilor de burse și a asigurat acordarea de burse de studiu, de merit, de performanță sau sociale pentru toţi elevii care au îndeplinit condiţiile. În bugetul pe acest an pentru bursele elevilor s-au alocat aproape 7 milioane de euro. De asemenea, au fost premiaţi elevii cu rezultate deosebite la evaluarea naţională şi bacalaureat, precum şi profesorii care i-au pregătit.

Singura resursă a acestei planete care este inepuizabilă este cunoașterea, iar educația este cea care face cetățeanul responsabil, tolerant și atent la viitorul său, al familiei și al societății în care trăiește. Educația, dăruirea și perseverența reprezintă cheia către succes, recunoscute ca atare la Cluj-Napoca şi reprezintă un model de bune practici la nivel european”, a transmis Boc.