Boc: Fondurile europene oferă rezultate concrete. Au ajutat Clujul să devină capitala economică a Transilvaniei

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a vorbit în cadrul panelului  „Reforme și politica de coeziune: Priorități pentru noua perioadă programatică 2021-2027 și realizări din perioada 2014-2020” de la Bruxelles, despre importanța politicii de coeziune și a fondurilor europene.

Emil Boc a subliniat, în discursul său, importanța fondurilor europene și beneficiile pe care acestea le-au adus țarilor membre ale Uniunii Europene: ,,Ca lideri locali din regiuni din Uniunea Europeană, trebuie să fim onești cu Europa. Trebuie să le spunem tuturor că politica de coeziune a atins fiecare colț din Europa și că fondurile europene oferă rezultate concrete”.

Primarul a vorbit în continuare despre impactul fondurilor europene asupra orașului Cluj-Napoca:  ,,În orașul meu, Cluj-Napoca, fondurile europene ne-au ajutat să devenim capitala economică a Transilvaniei și unul dintre orașele cu cea mai bună calitate a vieții din Europa de Est. Folosind fonduri europene putem crește calitatea vieții în domeniul educației, a sănătății publice, a infrastucturii și să fim un HUB de inovație pentru România și Europa de Est. Acum, putem trece la următorul nivel și să vorbim despre cum putem să devenim un HUB pentru inteligență atificială, să ne concentrăm pe menținerea experților și a tinerelor talente acasă”, a declarat acesta.

Emil Boc a vorbit și despre cum politica de coeziune aduce avantaje tuturor țărilor din Uniunea Europeană: ,,Politica de coeziune nu este doar pentru Europa de Est, nu doar pentru țările care primesc mai mulți bani, este avantajoasă pentru toate țările din UE, cele avansate dar și regiunile rămase în urmă”, a declarat primarul la Bruxelles.