Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că vor fi create grupuri de lucru pentru anticiparea şi pregătirea de măsuri în caz de dezastre naturale.
“Calm şi echilibru. Să fim corecţi. Nu există riscuri majore. Nu avem pericol. Viaţa ne-a demonstrat că dezastrele naturale se întâmplă. Trebuie să fim pregătiţi. Noi am lucrat la tot felul de scenarii, inundaţii, secetă, pandemie, incendii. Partea de cutremure nu a fost prioritatea numărul unu.
Ce s-a întâmplat e un semnal important. Trebuie să anticipăm şi să fim pregătiţi pentru orice. Eu personal nu am simţit nici primul cutremur, nici al doilea. Dacă am ajuns să simţim cutremurul şi la Cluj înseamnă că trebuie ca el să fie pe agenda noastră. Am un plan de a crea grupuri de lucru pentru anticipare şi pregătire măsuri în caz de dezastre naturale.
Clujul nu e în situația Turciei, dar trebuie să verificăm materialele care se pun în construcții, apoi calitatea construcției, tehnologia folosită, vom avea supracontroale la recepția lucrărilor. Noi lucrăm cu toate autoritățile statului, cum e și Inspectoratul de Stat în Construcții”, a declarat Boc, în cadrul emisiunii de la Napoca Live, Talk Show Direct cu Lucian Danciu.
Luni, 13 februarie, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, s-a produs în Oltenia, Gorj, un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5.2, la adâncimea de 15 km. Acesta s-a simţit şi la Cluj-Napoca.
De asemenea, marţi, 14 februarie, s-a produs în Oltenia, Gorj un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.7, la adâncimea de 40 km, care s-a simţit şi la Cluj-Napoca.