Boc, despre Centura Metropolitană: A fost scoasă din PNRR

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat că, Centura Metropolitană a fost scoasă din PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă).

El a spus că, o parte din vină îi aparţine lui Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor.

„Niciodată nu am cerut o prioritizare a proiectelor (n.r. Metroul înaintea Centurii). Noi, mă refer la administrația locală, am susținut în egală măsură toate proiectele. Centura Metropolitană a fost scoasă din PNNR. Dacă acest proiect era în continuare în PNNR, noi eram obligați să demarăm lucrările anul viitor. Ministrul Drulă a decis să scoată Centura Metropolitană din PNNR”, a declarat Emil Boc la ZIUA LIVE.

Emil Boc a precizat că, Centura Metropolitană este un proiect important pentru Cluj.

„Eu le-am spus celor din USR că nu știu ce discută pe la cafele, dar instituțional nu am vorbit niciodată despre prioritizarea unui proiect sau altul. Centura Metropolitană este un proiect important pentru Cluj și îl susține necondiționat. Proiectele din PNNR sunt finanțate cel mai rapid, deoarece știți bine că avem un termen pentru a le finaliza. Repet, ministrul Drulă a scos din PNNR Centura Metropolitană, deși ministrul Marcel Boloș a introdus acest proiect pe lista celor finanțate de PNNR”, a mai spus Boc.