Boc: Criza politică se va rezolva atunci când cei de la USR se vor întoarce la masa Guvernului

Emil Boc a menţionat în cadrul emisiunii Talk Show Direct cu Lucian Danciu de la NapocaFM faptul că, există într-adevăr o criză politică în momentul de faţă. El a spus că, această criză va trece în momentul în care cei de la USR se vor întoarce la masa Guvernului.

“Din punctul meu de vedere criza se va rezolva în momentul în care cei de la USR vor reveni la masa Guvernului. Cu siguranță moțiunea va fi dezbătută, probabil că acum așteptăm decizia Curţii Constituționale pentru că au fost trimise semnături scanate care nu erau în conformitate cu regulamentul. Să se înțeleagă aici că democrația este un ansamblu de reguli și proceduri care trebuie respectate de către toată lumea potrivit legii. De exemplu, când faci buletinul nu trimiți pe cineva cu o copie scanată după certificatele de naștere, ci trebuie să vii să semnezi în original. Când mergi să vinzi o casă, nu o vinzi cu o copie scanată. Când depui o moțiune de cenzură nu poți să trimiți o copie scanată, trebuie să vii să semnezi în original. Cei de la AUR și USR, acum sunt mari aliați, îi văd, prieteni la cataramă, nici măcar chestiuni elementare nu au știut, dacă vor să dea jos un Guvern să o facă potrivit legii. Ca la carte. Când o vor face, ea își va urma cursul. Totul trebuie făcut în conformitate cu legea. În democrație trebuie respectat tot”, a declarat Emil Boc.

Emil Boc a mai spus că, Premierul Florin Cîţu are toate şansele să câştige preşedinţia partidului PNL.

“Din punctul meu de vedere șansele Premierului de a câștiga rămân intacte. Va câștiga preşedinţia partidului PNL și va da o coerenţă a actului de guvernare. Nu e normal ca președintele partidului, Ludovic Orban să se comporte ca un lider de opoziție. Nu este corect”, a mai spus Boc.