Boc anunţă când se vor finaliza lucrările la Podul Răsăritului şi la Podul Porţelanului

Invitatul în cadrul emisiunii de la Napoca Live, Talk Show Direct cu Lucian Danciu, Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a anunţat când se vor finaliza lucrările la Podul Răsăritului şi la Podul Porţelanului.

“Podul Răsăritului are termen de finalizare iulie 2023. Probabil că va fi terminat mai repede”, a anunţat Boc, la Napoca Live.

Suprafața terenului pe care se construiește noul pod este de 2.000 mp. Lungimea podului construit pe structură metalică este de 57,90 m. Secțiunea transversală a podului va avea 26 m și va fi alcătuită din partea carosabilă (4 benzi de circulație), 2 piste de biciclete și 2 trotuare. Proiectul este realizat de către Asocierea Freyrom SA-Procons Group SRL-Costin și Vlad Birou de proiectare SRL-Integrated Road Solutions SRL. Valoarea contractului este de 22.691.557,36 lei fără TVA.

De asemenea, Boc a mai anunţat când se vor finaliza lucrările şi pentru Podul Porţelanului.

“Au început lucrările. Ordinul de începere a fost dat în 26 aprilie. Termenul de execuţie este 6 luni”, a declarat Primarul Clujului.

Lucrările vor fi executate de firma bucureșteană Freyrom SA, filiala din România a Grupului francez FREYSSINET, care se ocupă din 1996 de construirea și reabilitarea lucrărilor de transport rutier și feroviar: poduri, tuneluri, stabilizări de pământuri. 13,7 milioane de lei fără TVA costă noul pod, de la 5,7 milioane de lei fără TVA în 2017. 2,2 milioane de lei sunt cheltuieli neeligibile pe care le suportă Primăria Cluj-Napoca.