Boc anunţă când se vor finaliza lucrările la Podul Porţelanului şi la Turnul Pompierilor

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat că, lucrările la Podul Porţelanului şi la Turnul Pompierilor vor fi reluate.

„Vom prezenta rezultatele licitației (pentru Podul Porțelanului – n.r.), pentru că s-au făcut și s-au depus oferte. E clar că aceste proiecte vor fi anul viitor în plină finalizare. Turnul Pompierilor se va finaliza și vom vedea și graficul pe care îl vom anunța odată cu elaborarea bugetului pe 2022 pentru Podul Porțelanului”, a declarat Boc la Ziua LIVE.

Lucrările la podul Porțelanului au fost sistate în urma descoperirii unui zăcământ de sare. În ședința din octombrie a Consiliului local s-au aprobat noile estimări de costuri, aproape triple dață de cele inițiale. Proiectul de pe strada Porțelanului prevedea realizarea a două poduri peste Someș, unul care înlocuiește vechea structură care traversa râul și care urmează să fie folosit de pietoni și bicicliști (recepționat în 25.02.2021, pe care acum trec mașinile) și unul destinat automobilelor, cu două benzi, cu o lungime de 62 de metri și o lățime de 10,8 metri. Trotuarele vor fi de 1,2 m lățime pe ambele laturi. Se va amenaja şi o pistă pentru biciclete. Lățimea va fi de 10,8 m.

Pe de altă parte, lucrările la Turnul Pompierilor au început din 2019, dar au stagnat din mai multe motive.