Boc: Am rezolvat situația de criză de la creșele din oraș. Păstrăm personalul și drepturile salariale

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a anunţat că a fost rezolvată situaţia de criză de la creşele din oraş.

“Împreună cu colegii mei și cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, am rezolvat situația de criză de la creșele din oraș - păstrăm personalul și drepturile salariale. Primăria Municipiul Cluj-Napoca susține financiar creșele peste costul standard per antepreșcolar. Menținem calitatea serviciilor din creșele clujene.

Mâine, joi, la ora 11:00 am convocat o ședință de îndată a Consiliului local pentru aprobarea noului cadru legal de a asigura continuitatea funcționării creșelor în municipiul Cluj-Napoca”, a scris Boc, pe pagina de Facebook.

Creșele din Cluj-Napoca au intrat în grevă japoneză săptămâna trecută, după adoptarea unei legi care prevede trecerea acestora de la Primării la Inspectoratele Şcolare Județene.

Angajații din creșele clujene au fost extrem de revoltați, fiindcă riscau tăieri de salarii de aproximativ 40% și reducerea numărul de asistente și medici cu 50%.

Pentru a evita astfel de probleme, Emil Boc a cerut Ministerului Educaţiei ca Primăria Cluj-Napoca să poată în continuare să finanțeze creșele și pe partea salariilor, nu doar a clădirilor și materialelor necesare.