Boc: 2022 este anul licitaţiilor la Cluj

Emil Boc a anunţat în cadrul emisiunii Talk Show Direct de la NapocaFM faptul că, anul 2022 este unul important pentru Cluj. El a precizat că, 2022 este anul licitaţiilor.

“Anul 2022 este anul licitaţiilor. Este anul în care trebuie să se organizeze licitații cu speranța că se vor și finaliza. La fel și la Metrou și la Trenul Metropolitan și la Centură. Metroul are un avans de câteva luni, pentru că proiectanții de acolo s-au mișcat mult mai rapid. La Trenul Metropolitan și la Centura Metropolitană au trei luni de întârziere. Se pot recupera. Centura are șansă de a ajune la licitație, exact ca Metroul. Pentru Pasajul de la Tăietură Turcului licitația este pe drum, se depun oferte până în 15 februarie”, a declarat Boc.

Boc a precizat că, Centura Clujului are prioritate de finanţare din fondurile de finanţare din 2021-2027.

“În urma discuțiilor pe care le-am avut la Ministerul Transporturilor cu Ministrul Grindeanu, Centura Clujului se află pe locul 3 din 12 la priorități pe lista proiectelor din rețeaua rutieră secundară drumuri transregio. Are prioritate de finanțare din fondurile structurale 2021-2027. Proiectanții au fost trași de urechi, au fost avertizați, au termen 31 martie să predea documentația spre minister. Eu le-am spus că cetățenii sunt cei care îi cenzurează, noi plătim la timp”, a spus Boc la NapocaFM.

De asemenea, Boc a menţionat că, în anul 2022 va fi organizată licitaţia şi pentru Park&Ride la Aeroport.

“Vom face un Park & Ride în zona Aeroportului. Acest proiect costă 10 milioane de euro și va fi finațat din bugetul local. Vom face acolo și autogară, vom avea peroane. Anul acesta vom face licitația la Park&Ride”, a spus Boc.