Baza Sportivă „La Terenuri” din cartierul Mănăştur a fost deschisă.
„Practic de ieri, 28 iulie, am început programările pe aplicație și de astăzi clujenii pot să se bucure de a doua bază sportivă din Cluj-Napoca, una modernă care respect exigențele europene în materie și care este o oază de verdeață și de divertisment pentru toți locuitorii din Mănăștur, cel mai mare cartier al Clujului. Este o investiție din banii clujenilor, aici sunt banii dumneavoastră, o parte din ei, aproape 6 milioane de euro care au fost investiți cu eficiență și care arată că de la locuri de joacă pentru copii, spații pentru persoanele vârstnice, toate tipurile de sport care se pot practica, inclusiv piste pentru alergat, toate acestea sunt posibile în Baza Sportivă La Terenuri”, a declarat Boc.
Programul de funcționare al Bazei Sportive „La Terenuri”
„Programul este identic cu cel al Bazei Sportive din Gheorgheni. În sezonul cald este luni-vineri până la ora 22:00, sâmbâtă și duminică de la 10:00 la 22:00, iar în perioada sezonului rece de la 10:00 la 20:00 sau 10:00-21:00. Sperăm să se bucure clujenii de această investiţie. Avem nevoie să ne menținem calitatea vieții la Cluj, să trăim mult, sănătos și bine și nu puțin și prost. E important să avem șansa să ieșim din spațiile de beton pe care le avem atât de mult în Mănăștur și să ne bucurăm de verdeață”, a precizat Emil Boc.
De săptămâna aceasta clujenii se pot programa online pe site-ul www.sportinclujnapoca.ro pentru a practica gratuit sporturi outdoor și indoor precum fotbal, tenis, tenis cu peretele, baschet, volei, dar și squash și tenis de masă la noua bază sportivă din cartierul Mănăștur. Accesul în este liber în Baza Sportivă “La Terenuri” și la Baza sportivă Gheorgheni, iar programările pentru terenurile cu acces controlat se fac pe același website.
Proiectul Bazei Sportive "La Terenuri" cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber, precum tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă. Există terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness. De asemenea, Baza Sportivă are o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum: squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic. Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați. De asemenea, amfiteatrul în aer liber prevăzut în proiect va putea fi utilizat sub formă de patinoar pe timpul iernii. Au fost făcute şi parcări auto şi facilităţi pentru biciclete.
Lucrarile au fost efectuate de Asocierea SC RO-VERDE LANDSCAPING SRL-SC OPENTRANS SRL-SC ELECTROGRUP SA-SC CRIS GARDEN SRL-SC PROSPECT DRILL SRL.